Rólunk

Minimál-Kritikák – Könyvkritika-blog.

Magas színvonalú könyvismertetéseket és értékeléseket közöl különböző műfajokból (sci-fi, krimi, fantasy, szépirodalom). Hé, a romantikus regényekről készült kritikák csupán a véletlen művei! (A Covid-19 alatt nehéz volt könyvekhez jutni.)

A szerkesztőség:

dr gunga minimál kritikák könyv blogger

dr. gunga – vezető szerző.

Hobbi (és korábbi karantén-) blogger – humanista, altruista, naturista, turista.

A koronavírus-járvány alatt (nyögve) kezdett könnyed, mégis MEGLEPŐEN magas minőségű könyvkritikákat készíteni – míg a szebb jövőben bízva, üldögélt otthon home office-ba. Előtte soha nem írt semmit. Csak olvasott. Mondjuk, ilyen sokat azért nem. (Állítólag a TÚL sok olvasás nem is tesz jót az agynak.)

Miután a koronavírus lecsengése után megmagyarázhatatlan okból képtelen volt abbahagyni a posztírást, immár a nyugdíjhoz közeledvén azzal vigasztalja magát, hogy az írás segít neki karban tartani azt a dolgot a fejében, azt az „m” betűvel kezdődő izét, na, ami segít emlékezni dolgokra.

***

dr mork minimál kritikák könyv blogger

dr. mork – informatikai szakértő

A blogmotor mögött álló kreatív lángelme.

Több éves könyörgés után sem hajlandó lecserélni a blog háttérszínét halvány citromsárgára. (Talán keveselli a fizetségét.) (Ügyetlenül) titkolt szándéka, hogy a blog jövőbeli moletenizálása révén elérje csekélyke anyagi veszteségeinek megtérülését. Juventus ventus! Hiába no, a mai fiatalokat csak az anyagiak érdeklik!

***

manci néni minimál kritikák könyv blogger

Manci néni – kontrollcsoport.

Komisz természetű, láncdohányos öregasszony.

Miután elhatalmasodott rajta a mizantrópia, és már csak ritkán hagyja el a lakását, a blog szerkesztőségének többi tagjára hárul, hogy könyvekkel lássák el. (Emellett a padlásán kb. 9.500 db krimi-regényt tárol szélsőséges körülmények között. ) A World Wide Web-ről csak homályos elképzelésekkel rendelkezik. Halvány fogalma sincs arról, hogy a szerkesztőség tagja. Innen is csókoltatjuk!

Az értékelésről:

1/10 – három kalap szar
2/10 – két kalap szar
3/10 – egy kalap szar
4/10 – nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon (…) gyenge
5/10 – gyenge
6/10 – váltakozó színvonalú, közepes izé
6,5/10 – olvasható, de sok hibája van
7/10 – átlagos & elfogadható, de semmi különös
7.5/10 – átlagosnál jobb
8/10 – jó
8,5/10 – nagyon JÓ!
9/10 – KIVÁLÓ!!
9.5/10 – MESTERMŰ!!!
10/10 – !!!! (????)

Moderálási alapelvek:

Mindenki moderálja magát, azt a kirelejzumát!