Rick Remender – Wes Craig: Orgyilkos osztály 6. – Ez nem a vég – Képregény-kritika

Orgyilkos osztály 6. - Ez nem a vég

Mihez kezdhet vajon egy képregény-sorozat, ami az eddigi felvonásaiban előre megfontolt szándékkal az összes szereplőjét megutáltatta olvasóival?

Nyilván új arcokat hoz be. Persze ők is mind problémás jelenségek, hajaj, de még mennyire, sőt igazi rohadék szemétláda is akad köztük titkon megbújva, mégis látszik közben Rick Remender görcsös igyekezete, hogy olvasóinak hányingerét legalább az ő esetükben minimálisra csökkentse. Sőt! Mi az, hogy csökkentse? 

Rick Remender – nem t’om, említettem-e már korábban (lásd Orgyilkos osztály 5. – Körhinta), hogy milyen alacsony színvonalon műveli a képregényírást ez a jóember? – nem átallja 180 fokos fordulattal visszataszigálni a sötét oldalról némelyik ocsmány teremtményét.

„Ejnye, bejnye, kinyírtál korábban pár tagot? Ugyan mit számít, én is kinyírtam egy csomót, de attól még jó srácok vagyunk.”

Nos, Remender, ez az ügyetlen kontár természetesen téved. Nagyon is számít. Hazug, kiszámíthatatlan, szociopata főszereplőinek szélkakasszerű jellemváltozásai ugyanis, ahogy eddig is voltak, most is teljes mértékben megalapozatlanok, emiatt pedig hiteltelenek is. 

Saya, a régi társaság egyedül megmaradt tagja, aki az eddigi hat rész alatt nem bújik ki a saját bőréből. Az övé az Ez nem a vég azon történetszála, aminek van füle és farka is (némi, A keresztapára hajazó beütéssel.) Cserében róla meg az derül ki, hogy szellemi fogyatékos – hiszen ki az az isten barma, aki egy vérengző vadállatoktól hemzsegő intézmény falai között naplót vezet saját & mások legféltettebb titkairól, amit ráadásul még egy olyan helyre kis szívecskés lakattal sem zár le, melynek a kulcsát a nyakában lógatva hordozhatná egy aranyláncon…

Az Orgyilkos osztály 6. etapjának mélypontja, immár szokás szerint Shabnam és gyomorforgató kompániájának partra vetett halként történő szánalmas vergődése. Shabnam – és láthatólag a szerencsétlen Rick Remender is – azt hiszi, azzal, hogy ha valami szánalmas faszkalap első helyen végez egy pontversenyben, onnantól majd ő fog diktálni a halálos tanok sulijában.

Tévedés! Minden suliban azok a kibaszott tanárok diktálnak! A diákok mindig csak szopnak!

Ha a sok hülyegyerek felfogná végre ezt az egyszerű tényt, a világ minden isije sokkal nyugodtabb hely lehetne.

És fentebbi tényen még az sem változtat, hogy az egy kifejletlen, félig elrohadt patkányembrió külső (és belső) jellemzőivel bíró Lin mester ócska, lezüllött kuplerájjá változtatta saját nagy múltú tanintézetét.

Az Ez még nem a vég című kötet még nem a vég. Hanem a vég kezdete. Igaz, az már vagy 5 rész óta folyamatosan tart.

6.9/10

Rick Remender – Wes Craig: Orgyilkos osztály 6. – Ez nem a vég
Fumax Kiadó. 2021. 120 oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük