Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key 2: Kulcs a zárját – Képregény – kritika

Ha e sorok írójához hasonlóan sosem voltál nagy képregény-rajongó, ez a kötet a legjobb módja, hogy változtass a hozzáállásodon. Semmi szuperhősös majomkodás, ne aggódj, viszont a hétköznapi főszereplők ellenére is a túláradó fantázia e rajzolt lapok legfőbb jellemzője, – ahol a tinédzserek beilleszkedési nehézségei és szerelmi nyavalyái mellé elegánsan besorol a thriller, a gótikus horror és szürrealizmus.

Noha az elején még úgy érzed, valami tinisztoriba fizettél be (végül is a főszereplők tizenévesek), és az ármánykodó gonosz, aki az előző részben szinte az összes lapját kiterítette már, közel sem olyan félelmetes, hamar kibillent az elkényelmesedésből a lenyűgöző „árnyas” rész. Egen, Zack Wells tarsolyából van még mit előhúzni.

Joe Hill - Gabriel Rodriguez: Locke & Key 2

És habár előfordulnak ismétlődések (ha valaki előáll valami infóval, lefogadhatod, hogy azt hamarosan taccsra teszik) imigyen az izgalomfaktor is lecsökken kicsit, az abszurd ötletek, a kulcsok változatossága, a meghökkentő fordulatok garantálják, hogy átlagon felüli élményben legyen részed.

Pláne, ha az illusztráció pár lapra átvált „tintinbe”. Na jó, akkor nem. Azon kívül, hogy elgondolkodj azon, hogy ennek mi értelme van, valószínűleg nem sok értelme van. Ellentétben a képregényen belüli képregény-címlappal, amely nem átall durva spoilerrel sokkolni!

Az izgalomfaktorról állítottam valamit? No igen, a végére sokkal izgalmasabb lesz. El bírod ezt képzelni? Izgulni egy képregényen? Naná, ha beindul a nyomozás, és a kép kezd összeállni, hőseink pedig versenyre kelnek az az idővel – viszont az ellenfél egy furmányos szemétláda. És a vége az, hogy egy fincsi kis cliffhangert kapsz a képedbe. De olyant, tényleg, amitől azt gondolod: nincs igazság e Földön.

8.1/10

Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key 2: Kulcs a zárját
Fumax. 2019. 312 oldal

Kritika az előző kötetről: Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key 1: Kulcs a zárját
Kritika a befejező kötetről: Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Kulcs a zárját 3. – Képregény-kritika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük