Hajrá Bliss (2009) – Film – kritika

Hajrá Bliss (2009)

Bliss 17 éves és a texasi Bodeenben lakik (ami szerinte egy elég redvás hely) és a Röfi büfében gályázik. Csoda hát, ha elvágyik innen?! Nem tudom. Bár a muterom nem is rugdosta a seggemet anno, hogy különféle szépségversenyeken induljak, és ez azért jelentős különbség.

De, figyi, minden megváltozik, amikor Bliss talál egy szórólapot, amely egy csajszis görkoris bajnokságot hirdet.

Innentől kiderül, hogy ez egy nagyon CUKI film, de ennél nem sokkal több. Vígjátéknak nem elég vicces, drámának nem elég drámai, és sportfilmnek is vékonyka (bár még ezen a téren működik a legjobban. És hát pluszpont jár neki azért is, amiért elkerüli a sportfilmek legnagyobb kliséjét). Felnövés-törtenetnek sem állja meg rendesen a helyét, mert minden konfliktus nevetségesen közhelyszerű és már mindet hétezerszer láttad, ráadásul itt még minden szereplőről kiderül előbb utóbb (még a legköcsögebb göris csajról is) hogy igazából helyén van a szíve. Bliss meg… hát, szülőkkel szembeni lázadás terén ő is eléggé óvatos duhaj. A barinője pölö egy STRÉBER.

A leggyengébb mind között a szerelmi szál, Bliss választottjánál még Madár, a Röfi büfé lúzere is több vonzerővel bír.

Akkor meg mi a szar van?

Hát Bliss nagyon aranyos, Kristen Wiig és Juliette Lewis izomból hozzak az egyszerű, külvárosi karaktert és Daniel Stern egész hihető a jóravaló, konfliktuskerülő apuci szerepeben, csak néztem, hogy honnan ismerős ez a fószer, de a végefőcímig nem jöttem rá, hogy ő a magasabbik balfék a Reszkessetek, betörőkből.

Manócska egyszer se bőgte el magát a filmen, és ez azért már jelent valamit. Egészen érzékeny nebáncsvirágok ennek ellenére egyszer-kétszer meghatódhatnak rajta, ha éppen nincs szerencséjük.

Szóval tipikus egyszer nézős cucc, amelyet Drew Barrymore rendezett, valószínűleg ő maga sem tudja, hogy miért. Talán arra gondolt, csinálnia kéne egy tinifilmet, ami úgy húsz évvel le van maradva MINDENTŐL.

És aki most azt hiszi, hogy tök felesleges volt ezt az egész cuccot végignézni, az nagyot téved! Ugyanis még egy ilyen kedves, szelíd, cukormázzal nyakon öntött filmecskének is lehet magán a műn túlmutató egyetemes tanulsága:

Hogy mi?

Az megvan, hogy a (strand)röplabdás csajoknak van a legjobb segge A VILÁGON?

Na, utána rögtön a görkoris csajok következnek.

7.2/10

Hajrá, Bliss (Whip It! – 2009), vígjáték (IMDb)
R.: Drew Barrymore. Fsz. Ellen/iott Page, Drew Barrymore, Kristen Wiig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük