Brian K. Vaughan – Fiona Staples: Saga 2. – Képregény – kritka

Brian K. Vaughan - Fiona Staples: Saga 2

No, ha azt hitted, hogy Brian K. Vaughan visszavett a tempóból a Saga második részére, akkor tévedsz. Csillagpart és Holdas galaxis szerte kiszervezett háborújának két, egymásba szerető dezertőre folytatja (ld.: Saga 1.) az ámokfutást – immár a szárnyas kismama apósával és anyósával kiegészülve. Az ismerkedés nem éppen zökkenőmentes, de hol az a nagyszülő, akinek ne lágyulna meg a szíve egy vadonatúj unoka láttán – pláne ha meglátja a szarv-kezdeményeket a picike kobakján.

Az anyós az előző rész végén kapásból kilőtte Hazel baba újdonsült, lógó belű szellemdadáját a játékból – te meg nem győztél sajnálkozni, hogy ne már, mekkora kár érte. Akkora jó arc volt. Hát, mit mondjunk, nem ő az egyetlen, aki repül a vákumba.

Persze vannak vannak új szereplők is a veszteségek pótlására, (noha az nyilvánvaló, hogy Az űzés SOHA SENKIVEL nem helyettesíthető). Marko ex-menyasszonya láttán például komolyan elgondolkozol, hogyan volt képes lecserélni ez a méla f@sz azt a gyönyörű, tüzes csokibabát a nem túl szilárd erkölcsű jelenlegi hitvesre. (Hát valószínűleg úgy, hogy egy méla f@sz.) Gwendolyn tutkóra hosszútávon GARANTÁLTA volna, hogy egy percig se unatkozz mellette. Bár ez, hm, valószínűleg Alanával is működni fog, legalábbis, amíg az rá nem ún…

Meghökkentő fordulatból sem fogsz hiányt szenvedni, sőt, mintha most kicsit az lenne az érzésed, hogy talán túlzásba is vitték a történet csavargatását, valamivel lassabb tempó jobban az előnyére vált volna a sztorinak. Ámbár lehet, hogy csak azért hiszed így, mert ripsz-ropsz, pillanatok alatt a végére érsz e karcsú kötetnek, amely pár oldallal kurtább is az előzménynél.

IV. Robotherceg viszont – most már biztos! – egy igazi geci. Nahát, hogy semmi emberi érzés ne szoruljon az áramkörei közé! Remélhetőleg valaki jól bezúzza majd a képernyőjét a következő részben!

Amiből viszont feltűnően kevesebbel találkozol az első kötethez képest, az az arcodba tolt elsődleges nemi jelleg. (Ez van, talán majd a következő részben.) Addig is – még, ha a mennyiség nem is pótolja a minőséget, – feltehetően Fard nem túl bizalomgerjesztő heréi lebegnek majd a lelki szemeid előtt.

8/10

Brian K. Vaughan – Fiona Staples: Saga 2. kötet
Pesti Könyv. 2019. 152 o.

Kritika a sorozat további köteteiről:
Saga 1.
Saga 2.
Saga 3.
Saga 4.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük