Doctor Strange (2016) – Film – kritika

Doctor Strange (2016) movie poster

Mint tudjuk, a Marvel filmek olyanok mint a vurstli. Nos, ez a mű sem kivétel e tétel alól: színes, csillivilli, de kissé mégis likacsos.

A jó doktor Strange egy közlekedési baleset okán kényszerül pályamódosításra (nem lehet elégszer hangsúlyozni: NE TELEFONÁLJ VEZETÉS KÖZBEN!) Menő sebészből varázslónak áll.

Kár, hogy mindeközben nem nagyon nyeri el túlzottan a szimpátiánkat, mivel NEM TÚL KELLEMES TERMÉSZET. Így némileg ajakbiggyesztve figyeljük az előmenetelét a varázslóiskolában, – amely elfoglaltságról jól tudjuk a Harry Potterből, hogy évekig el lehet vele szöszölni… KIVÉVE, BAKKER, ha fotografikus memóriád van, mert akkor 3 hét alatt megtanulsz arameusul, hottentottául meg még 5 holt nyelven, melyeken általában a varázsigéket körmölik.

A gonosz ellenségről, Gec*liusról inkább szót se ejtsünk! A motivációit is csak sejtelmesen érzékeltessük: Figyi, mintha egy konferenciabeszélgetésen vennél részt telefonon, vagy hát, izé, skype-on Hitler, Sztálin elvtárs, Mao Ce Tung és Timur Lenk részvételével, azok BÁJOSAN a képedbe vigyorognának és aszondanák: Idesüss, tesókám, van itt nekünk egy tutkó ajánlatunk, amitől a világ sokkal jobb hely lesz. Te meg aszondanád nekik erre: oké-zsoké, rádumáltatok.

doctor strange 2016 movie

Szóval minden túl gyors, emberfeletti léptékű és HIHETETLEN. Ezért aztán nem is tudod komolyan venni.

Az egyetlen igazán jó dolog a filmben Tilda Swinton, úgy is mint a mágusok muterja. Egyem a kopasz fejét!

6/10

Doctor Strange (2016), akciófilm (IMDb)
R.: Scott Derrickson, Fsz.: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams

Sajnos Timur Timurovicsról eszembe jutott egy vicc, van vagy ezer éves, és kb. 50 éves kor alatt nem is mond semmit, de nincs mit tenni:

Másenyka megy az erdőben, amikor egyik bokorból megszólal egy suttogó hang:
– Másenyka, vesd le a bugyidat!

Másenyka gyorsan elszalad.
Másnap újból arra sétál, és megint hallja a suttogást:
– Másenyka, vesd le a bugyidat!
Másenyka elrohan, mint akit puskából lőttek ki.
Harmadnap is az erdőben jár és amikor ismét megszólal a hang, Másenyka megrántja a vállát, kilép a bugyijából és odavágja a földre.
Rá következő nap útközben látja ám, hogy a bugyija ott lóg a bokor egyik ágán, rajta egy cetlivel: „Kedves Másenyka! Kimostuk a bugyidat. És ki is vasaltuk. Üdvözlettel: Timur és csapata.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük